onsdag 16 januari 2013

Tänder och mat

Här hemma är det tänder på gång. Och det märks! Vår glada och nöjda lilla kille har över en natt förvandlats. Nu ska han bara bäras runt på, vill inte sova middag och är bara allmänt missnöjd. Och då är det bara en tand på väg. Det är ganska många till som ska upp.. Puh! Tur han sover på natten i alla fall :)

Dagen har tillbringats i hemmets lugna vrå, det har varit riktigt busväder så det var skönt att bara vara hemma. Eftermiddagen ägnades åt matlagning till Love. Det är roligt nu när man märker mer och mer vad han gillar för mat. Det blev potatis och palsternackspuré och potatis och majspuré, det gillar han verkligen :)

Efter de senaste undersökningarna som visar på att det finns bl.a. arsenik i barnmat (gröt) så känns det ännu viktigare att laga all mat själv. Puréer är enkelt, men gröt skulle jag också vilja göra själv. Nån där ute som har nåt bra recept på gröt till småttingar? 




















En lite halvsur (trots att han får sitta på köksbänken) Love som är med mamma och lagar mat. Leka med potatispåsen gjorde det hela lite mer intressant. En stund.

Ha en bra kväll!

3 kommentarer:

  1. Det här behövs till 1 babyportion gröt: 2 msk havregryn (obs ej fiberberikade!), 4-5 msk vatten, 1 msk rivet äpple (utan skal för de allra minst barnet), 1-2 msk järnberikad fruktpuré, 2 tsk rapsolja.
    » Gör så här: Mixa eller stöt havregryn fint - i början kan barnen ha svårt med konsistens på havregrynen.
    » Koka grynen i vatten några minuter tills de verkligen svällt. Mikron funkar om du rör om lite då och då och dessutom inte kör på allra högsta effekt.
    » Blanda gröten med rårivet äpple, fruktpuré och rapsolja.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket för det receptet! Det ska prövas! Tyvärr vet jag inte vem jag tackar eftersom du är anonym :)

      Radera
  2. Jag fick ett bra recept på gröt utav BVC, nu vet jag dock inte vart jag lyckats gömma undan receptet men fråga dom nästa gång du är dit :)

    SvaraRadera